Potlood Gebouw Rotterdam

Diposting pada

Het gebouw staat nu bekend als het potlood. De blaaktoren is in 1984 opgeleverd.

Pin Op My Photos Rotterdam

De blaaktoren is in 1984 opgeleverd.

Potlood gebouw rotterdam. Later verhoogd en daarna de ufo erop gezet. Het is een van de markantste gebouwen van rotterdam en vormt met de naastgelegen kubuswoningen een bekend herkenningspunt in de stad de blaaktoren is in 1984 opgeleverd. Het is letterlijk een kubus maar dan 45 graden gedraaid.

Het gebouw bestaat uit dertien woonlagen en een algemene serviceruimte op de begane grond. Het puntdak heeft alleen een decoratieve functie. Aan het opvallende puntvormige dak ontleent het gebouw zijn meer bekende bijnaam het potlood.

Plan is de ufo verwijderen extra transparante bouwlagen toevoegen die als terrassen terug liggen ten opzichte van het huidige gebouw plint verbeteren gevel op hoek met. Het is een grote open ruimte en daar is ook de bijnaam landingsbaan van afgeleid. De punt van het potlood wordt niet bewoond of gebruikt als.

Aan het opvallende puntvormige dak ontleent het gebouw zijn meer bekende bijnaam het potlood. Landingsbaan binnenrotteplein de binnenrotte is een straat tussen het pompenburg en de blaak. Hoe zit de kubuswoning precies in elkaar.

Weet jij welke bijnaam bij welk gebouw of kunstwerk hoort. Het is een van de markantste gebouwen van rotterdam en vormt met de naastgelegen kubuswoningen een bekend herkenningspunt in de stad. Ook de blaaktoren is van zijn hand en ook hier kiest blom voor een bijzondere vorm.

De toren is evenals de kubuswoningen en een wooncomplex aan de overzijde van de blaak ontworpen door de nederlandse. Wie weet dat de naam snel gaat veranderen want sinds begin 2015 is er een flinke verbouwing bezig. Er zal meer groen komen meer bomen en zelfs een.

Het is een van de markantere gebouwen van rotterdam en vormt met de naastgelegen kubuswoningen een herkenningspunt in de stad. 30 apr 2015 rotterdam woontoren het potlood apartment building the pencil. De betonnen draagmuren van het gebouw lopen daardoor van binnen naar buiten straalsgewijs uit.

De blaaktoren is een woontoren aan de binnenrotte bij de blaak in rotterdam. De blaaktoren is een woontoren aan de binnenrotte bij de blaak in rotterdam. Aan het opvallende puntvormige dak ontleent het gebouw zijn meer bekende bijnaam het potlood.

Het is een van de markantste gebouwen van rotterdam en vormt met de naastgelegen kubuswoningen een bekend herkenningspunt in de stad. Elke verdieping van het flatgebouw bestaat uit zes gelijkvormige tabs uitlopende secties. Aan het opvallende puntvormige dak ontleent het gebouw zijn meer bekende bijnaam het potlood.

Vertrekpunt is het oorspronkelijk v d gebouw dat een fundering heeft voor 8 verdiepingen maar minder verdiepingen kreeg vanwege de economische situatie na de tweede wereldoorlog. Hij ziet de huizen als bomen en alle kubussen samen als bos waardoor dit stukje unieke rotterdam wel het blaakse bos wordt genoemd. De blaaktoren is een woontoren aan de binnenrotte bij de blaak in rotterdam.

Buildings Many People Didn T Even Know They Were Existing Rotterdam Architecture Rotterdam Netherlands Rotterdam

Photo Of Rotterdam Blaak Potlood Rotterdam San Francisco Skyline Skyline

De Blaaktoren Het Potlood Vanuit De Markthal Rotterdam 2014 Rotterdam Potlood

Schreierstoren T Potlood Met Afbeeldingen Rotterdam Architectuur

Rotterdam Collage Van Iconen Van Frans Blok Op Canvas Behang En Meer Rotterdam Amsterdam Nederland Nederland

De Blaaktoren Is Een Woontoren Aan De Binnenrotte Bij De Blaak In Rotterdam Aan Het Opvallende Puntvormige Dak Ontleent Het Gebouw Zij Gebouwen Rotterdam Stad

Schreierstoren T Potlood Famous Architects Architecture Architect

Potlood Rotterdam Potlood

Rotterdam Netherlands Nederland Rotterdam Stad

Piet Blom 1934 1999 De Potlood Rotterdam Architecten Architectuur Rotterdam

Twee Woontorens In Rotterdam In 2020 Architectuur Rotterdam Stad

Potlood Achter Kubuswoningen Rotterdam Stad Potlood

Schreierstoren T Potlood Kubuswoningen Famous Architects Broek In Waterland Rotterdam

Blokkenbos En Potlood 2013 Rotterdam Stad Gebouwen

Potlood En Kubuswoningen In 2020 Architectuur Rotterdam Stad

Rotterdam Potlood En Kubus Woningen L Loe Rotterdam

File Rotterdam Toren Het Potlood Jpg Wikimedia Commons Rotterdam Architectuur Nederland

Architectuur Excursie Naar Rotterdam Seniorenvereniging Rijen Rotterdam Architectuur

Rotterdam Blaaktoren Het Potlood En Centrale Bibliotheek Rotterdam Bibliotheek Woningbouw

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.